Sportspel online

Om du gillar sportsbetting ska du definitivt börja betta online. Där får du ett mycket större utbud av sportspel och många andra fördelar som du inte får hos ett spelombud. Dessa fördelar ska vi titta på nu här på Sportspelaren.se.

Fördelar med sportspel online

 • Mycket större utbud av sportspel

  • Om du bettar hos ett spelombud kan du bara betta hos Svenska Spel eller ATG vilket ger dig ett mycket begränsat utbud av sportsbetting, så ser det inte alls ut på nätet. Där kan du välja mellan tusentals bettingspel varje dag och det finns knappt en sport som du inte kan betta på. Du kan till exempel spela på fotbollsligor, galopptävlingar och amerikanska tävlingar som Svenska Spel och ATG inte alls bryr sig om.
 • Högre odds och större vinstutdelning

  • Det är inte alltid ett spelbolag på nätet ger dig högre odds än Svenska Spel men ofta är det så, och om du registrerar dig på flera bettingsajter kan du jämföra oddsen och vaska fram sportspelets bästa odds.  Spelbolagen på nätet brukar dessutom ge sina spelare en större total vinstutdelning än vad Svenska Spel och ATG gör. Detta beror på att nätbolagen ofta har lägre kostnader än Svenska Spel och ATG. De har stora kostnader för lokaler och dylikt, som inte spelbolag online har i samma utsträckning.
 • Enda vettiga alternativet för livebetting

  • Ja, om du ägnar dig åt livebetting bör du definitivt betta online eftersom du då gör dina vad under hela tävlingens gång. Du vill väl knappast stå i spelhörnan i tobaksaffären och titta på matchen eller hur? Livebetting är dessutom en av de hetare trenderna i bettingvärlden just nu, så det kommer garanterat vara någonting som du vill hålla på med i stor utsträckning!
 • Gratisspel

  • När du registrerar dig och sätter in pengar på en bettingsajt får du garanterat en finfin bettingbonus som du får spela för. Du kan till exempel få 100 % i bonus på de pengar du sätter in vilket ger dig dubbelt så mycket spel för pengarna, eller så kan du få spela ett helt riskfritt spel vilket innebär att du får tillbaka din insats om du förlorar. Du kan läsa mer om gratisspel under bettingbonusar. Dessa gratisspel kan givetvis inte konverteras till pengar hur lätt som helst och dylikt, men de kan ändå vara bra att ha!

Börja betta online!

Om du gillar sportspel och har tagit ditt förnuft tillfånga och vill testa att betta online så är det enkelt gjort. Så här gör du:

 1. Välj ut en bra bettingsajt. Egentligen rekommenderar vi på Sportspelaren.se att du registrerar dig hos flera spelbolag så att du får ett riktigt stort utbud av sportspel och kan välja ut de allra bästa oddsen.
 2. Registrera dig. Registrering brukar bara ta en minut att genomföra. Allt du behöver göra är att fylla i födelsedatum (eftersom du måste vara minst 18 år för att få spela), namn och e-postadress, ibland vill bettingsajten att du ska fylla i din adress och ditt telefonnummer. Sedan väljer du ett användarnamn och lösenord.
 3. Sätt in pengar och få din bettingbonus. När du är registrerad loggar du in på bettingsajten och går till kassan där du sätter in en lämplig summa pengar. Du kan betala med bankkort, e-plånbok (till exempel PayPal) eller via en banköverföring. När det är gjort får du din fina bettingbonus som du kan spela sportspel för.
 4. Börja betta! När du har pengar på ditt bettingkonto och har fått din bettingbonus är det bara att välja och vraka bland bettingspelen.
 5. Ta ut pengar. När du vill ta ut pengar från ditt bettingkonto går du till kassan och begär en utbetalning. Pengarna sätts in på ditt bankkonto med samma betalningsmetod du använde när du satte in pengar.

Innan du börjarresearch computer

Onlinebetting är väldigt viktigt att behärska, i vilket fall till viss del, innan man börjar. Eftersom det onekligen finns en viss risk att bli beroende av spelandet så måste man förstå sig på riskerna. Anledningen till att man riskerar beroende när man spelar vilket spel som helst är den otroligt starka drivkraften slumpmässighet. Faktum är att man gjort experiment på djur med slumpmässiga inslag. Detta har gjorts för att förstå hur slumpmässighet påverkar beteende. Råttor fick först en belöning i form av mat när de tryckte på en knapp. Sedan förändrade man detta så att råttorna endast fick belöningen slumpmässigt. De kunde trycka hur många gånger som helst utan att få någon belöning.

Det visade sig att råttorna blev fullständigt beroende av knappen när belöningen delades ut slumpmässigt.

Eftersom spel i så hög grad baseras på slumpmässiga belöningar precis som för råttorna i detta fall, bör man vara försiktig. Nyckeln i miljöer som är liknande dessa är att skapa regler själv. Det finns inga tydliga gränser, man kan spela hur mycket som helst om man vill. Om man låter sig själv riskerar man också just det. Således bör du innan du börjar betta sätta upp regler. Exempelvis kan det vara en budget, antal matcher du vill spela på, tid du vill lägga, och andra dylika gränser som hjälper dig att arbeta emot slumpmässigheten. Detta gör dig också sannolikt till en bättre spelare, då du kommer vara mycket mindre impulsiv i ditt spelande.