Olika sportspel

Det fina med att spela på sportspel online är det finns massor av sporter du kan betta på, du kan betta på en vattenpolo- eller cricketliga i England om du så vill. Förvisso är det inte så många svenskar som gillar att betta på vattenpolo och cricket men det ger i alla fall en bild av hur pass nischade sporter du kan betta på. Nu ska vi på sportspelaren.se visa dig några exempel på några populära sportspel.

Fotbollsbetting

Fotbollsbetting kanske är det allra populäraste sportspelet i världen. Folk i hela Europa och Sydamerika, och även i Afrika och Asien, älskar att betta på fotboll inom olika ligor. Det kan handla om världsmästerskap, Champions League, UEFA-cupen eller nationella fotbollsligor i till exempel Sverige, Spanien, England, Italien, Tyskland, Holland, Brasilien, Argentina och Nigeria.

När du vill betta på fotboll finns det massor av olika sorters bet du kan göra. Här ska du få några exempel.

 • Vinnande fotbollslag

  • Det här är den klassiska typen av fotbollsbetting. Du kan betta på hemmalaget, bortalaget eller på ett oavgjort resultat. Om du bettar på flera matcher i ett och samma bet kan du få riktigt fina odds.
 • Målresultat 

  • Om du bettar på målresultat får du högre odds än när du spelar på vinnande lag eftersom det såklart är svårare att pricka rätt när det gäller målresultat.
 • Betting på spelare

  • Du kan även betta på vilken spelare som kommer att göra matchens första och/eller sista mål och på vilken spelare som kommer att få ett gult kort.
 • Betting på fasta situationer

  • Det är även populärt att betta på hur många hörnor, straffar eller frisparkar det kommer att bli under matchen. Det är mycket svårt att pricka rätt när det gäller fasta situationer men i gengäld får du riktigt höga odds om du spelar på antal hörnor och frisparkar.

Fotbollsbetting har också på grund av sin popularitet en väldigt välutvecklad bas av fotbollsanalytiker. Dessa söker hela tiden efter sätt att bättre förutsäga vad som kommer hända i framtiden, och därmed slå spelbolagen för att tjäna pengar. Det finns många sätt att mäta hur en fotbollsmatch kommer gå. Dock kommer aldrig någon metod att ge ett säkert svar. Det behövs dock inte heller. Det enda som krävs är att man har ”mer” rätt i det långa loppet än spelbolagen. För att göra fotbollsanalys krävs mycket goda kunskaper inom statistik och givetvis ett stort fotbollsintresse. Det finns flera företag fokuserar bara på att förutsäga resultat och sedan betta på denna förutsägning.

Betting på ishockey

I Sverige är det riktigt populärt att betta på ishockey eftersom Sverige är en stark hockeynation. När du bettar på ishockey har du ungefär lika många bettingmöjligheter som inom fotbollen. Du kan betta på vinnande lag, målresultat, målskillnad, utvisningar, matchens första och sista mål och så vidare. Du kan spela på hockeymatcher inom massor av ligor, till exempel Elitserien, NHL och KHL (nationella hockeyligan i Ryssland).

Betting på hästsporter

De som spelar på hästar brukar antingen betta på galopp eller trav. I Sverige är travtävlingar omåttligt omtyckta och i England är det framförallt galopp som gäller. Om du gillar att spela på galopptävlingar ska du definitivt betta online eftersom ATG mest har travbetting, medan bettingsajterna även satsar hårt på galopp. När du spelar på hästsporter kan du göra många olika slags bet. Du kan till exempel betta på vinnande häst, på vilken placering en viss häst kommer att få och vilken häst som kommer att förlora loppet. Du kan även betta på flera lopp i ett och samma bet. Du bör också, såklart, göra efterforskningar i ditt bettingämne.

Om du väljer att betta på hästar hjälper det såklart att veta mycket om dem. Skaffa dig en favorithäst, och lär dig att tycka om hela stämningen kring ett lopp. Givetvis är detta mycket viktigt oavsett vad du väljer att betta på.

horses

Någonting som är intressant med just hästsport är att det mer eller mindre är där som själva analysdelen av sporterna som helhet föddes. Baseboll i USA har länge varit känt för just detta, Moneyball är en känd film som berättar en fascinerande historia om just detta. Bill Benter hade sedan lång tid innan detta börjat med sin analys av hästar. Idag kan de allra flesta företag som arbetar med sådan analys tacka Benter för sitt levebröd. Han utvecklade den algoritm som senare skulle tjäna ihop ungefär en miljard dollar i Hong Kong, främst. De som driver dessa företag var ofta på något sätt associerade med Benter under 90-talet då han arbetade som mest.

Andra sportspel

Här tänkte vi på sportspelaren ge dig en lista på några sportspel till som du också kan betta på, men observera att det bara är ett litet axplock av allt du kan betta på online. Även om dessa sporter är de mest populära kan man betta på allt från väder till politiska val på dagens bettingmarknader.

 • Typiska amerikanska sporter som baseboll, amerikansk fotboll och basket.
 • Hundkapplöpningar. Greyhoundkapplöpningar är också mycket populära i USA men även i Storbritannien och Australien.
 • Motorsporter som Formel 1, NASCAR och speedway
 • Kampsporter, inte minst UFC (Ultimate Fighting Championship), men också boxning, thaiboxning och många andra asiatiska kampsporter.
 • Individuella sporter som golf och tennis.
 • Lagsporter som handboll, vattenpolo, volleyboll och mycket annat.
 • Friidrottstävlingar.